Despre mine

PE SCURT, DESPRE MINE

Câteva cuvinte descriptive,
nu vreau să insist...

Nu am pretenția că sunt cineva. Nu sunt. Dar, dacă tu vrei să mă vezi superb precum Adonis, inteligent ca Odiseu, mai strălucitor decât însuși Apollo ori faimos cât toți olimpienii la un loc, pe mine nu mă deranjează.

Unde

România, Brașov, Maternitate

Când

2 noiembrie 2006, joi, dimineață
2022

Medalie de aur (NTFI) și medalie de argint (DMT) la Olimpiada Internațională de Științele Pământului

IESO 2022 (International Earth Science Olympiad) s-a desfășurat pentru mine pe două paliere: NTFI - National Team Field Investigation - probă de proiect pe echipe. Proiectul nostru a fost despre vulcanii noroioși de la Homorod (în județul nostru) iar cercetarea de laborator am făcut-o la Meșotă. Mândru că sunt meșotist! DMT - Data Mining Test - probă individuală de mare dificultate cu întrebări din geologie, geofizică, meteorologie, climatologie, hidrologie, oceanografie și astronomie.


Medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Biologie

IBO 2022 (International Biology Olympiad) a avut loc în Armenia, la Yerevan, iar, pe lângă medalia de bronz, am obținut și Locul al II-lea la proba de proiect științific cu o lucrare elaborată alături de colegi din Lituania, Bangladesh și Letonia. Experiență cu totul interesantă să faci parte dintr-o echipă internațională. Disciplinele de concurs au fost: biologie celulară, biochimie structurală și metabolică, biofizică, microbiologie, manipulare genetică, anatomia și fiziologia plantelor, anatomia comparată a vertebratelor, fiziologia animalelor, etologie, genetică și evoluționism, ecologie și, în cele din urmă, biosistematică.


Medalie de aur la Olimpiada Internațională de Chimie Lavoisier

LIChO (Lavoisier International Chemistry Olympiad) a fost găzduită de Indonezia și s-a desfășurat pe două etape: de calificare și finala. Ambele probe cu nivel înalt de dificultate din chimie anorganică și din chimie fizică. Scorul meu a fost cel mai mare din întreg concursul. Competiția este consacrată mai ales în sudul și estul Asiei și atrage cei mai valoroși concurenți din țări precum India (o forță în materie), Hong Kong, Taiwan sau Japonia.


Premii și distincții la olimpiade și concursuri naționale

  • •    Premiul I Olimpiada Națională Interdisciplinară „Științele Pământului”;
  • •    Premiul I Concursul Național „Gazeta matematică și viitoriolimpici.ro” și metalie de aur SSMR
  • •    Premiul I Concursul Național de Chimie „acad. Cristofor Simionescu” organizat de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași;
  • •    Premiul I Concursul Interjudețean de Fizică - Chimie „Zircon” organizat de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași, pentru ambele discipline;
  • •    Mențiune la Olimpiada Națională de Biologie, Cluj-Napoca;;
  • •    Mențiune la Olimpiada Națională de Chimie, Baia-Mare;
  • •    Mențiune la Olimpiada Națională de Lingvistică „Solomon Marcus”, online
  • •    Medalie de bronz la Olimpiada Națională de Fizică, Bacău


2021

Medalie de aur la Olimpiada Balcanică de Fizică

Competiție internațională majoră. Am pornit din postura celui mai mic component al lotului României. Uriașe emoții până în ultima clipă... Patru probleme solicitante în cel mai înalt grad dar și cea mai mare satisfacție a „carierei” mele. Concursul a fost organizat de această dată de Bulgaria, iar alături de cele 10 țări bacanice au fost invitate să participe alte 5 țări din Asia și Europa. Trebuie spus că prestația României a fost de departe cea mai bună cu trei medalii de aur și una de argint.


Medalie de aur la Olimpiada Internațională de Lingvistică

Premiul al II-lea și medalie de aur la olimpiada internațională de lingvistică, desfășurată online, ONLING. O concurență care părea copleșitoare - peste 700 de participanți din 35 de țări. Probleme foarte interesante și diverse, una din ele solicitând ureche muzicală pentru recunoașterea unor fluierături, la care n-am obținut, bineînțeles, niciun punct.


Premiul I la Olimpiada Națională a Societății Române de Fizică

Cea mai mare notă din concurs la clasa mea. Subiecte complexe și complicate din Mecanica fluidelor, Termodinamică, Optică și Electromagnetism. Rezolvate cu brio!


Premiul I la Olimpiada Națională Gazeta Matematică și Medalie de aur din partea Societății de Științe Matematice din România

Iarăși cea mai mare notă din concurs la clasa mea. Algebră, Inegalități, Geometrie în spațiu și Combinatorică sunt domeniile din care au provenit cele patru probleme, din care trei notate cu punctaj maxim.


Premiul I la Concursul Online de Lingvistică (COL2021)

Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti” a organizat, în colaborare cu Comisia Națională a Olimpiadei de Lingvistică, Concursul Online de Lingvistică (COL 2021). Am reușit, după câțiva ani de încercări, să urc pe cea mai înaltă treaptă a podiumului (alături de alți câțiva competitori). Era și timpu'!


Premiul I la concursul „Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro” și Medalie de aur din partea SSMR

Concursul s-a desfășurat de-a lungul a șapte etape pe tot parcursul anului, plus o etapă finală constând în probă scrisă și probă orală. Premiul I a venit pentru Etapa finală cu punctaj maxim, iar medalia de aur de la Societatea de Științe Matematice din România a venit pentru cel mai mare punctaj în clasamentul cumulat.


Premiul I la concursul național „Science On” secțiunea biologie

Concursul „Science On” s-a adresat pasionaților de științe exacte și a fost organizat de un grup de foști olimpici naționali și internaționali. Fiindcă concursul nu a avut o secțiune dedicată gimnaziului, am concurat la clasa a X-a și-am și avut succes, de vreme ce am câștigat, pe lângă premiul I, chiar și un premiu special pentru cea mai bună rezolvare a uneia dintre probleme.


Premiul I la Olimpiada de Limba Engleză „Formula Unității / Mileniul al III-lea”

Organizată de Universitatea Federală Nordică (Arctică) „M. V. Lomonosov” din Arhangelsk, competiția a constat în depășirea a trei etape dure înțesate de gramatică și eseuri pe teme... artistice și istorice.


Premiul III la Olimpiada de Fizică „Formula Unității / Mileniul al III-lea”

Universitatea Politehnică „Petru cel Mare” din Sankt Petersburg propune an de an un concurs de înaltă ținută, desfășurat pe două faze cu subiecte provocatoare acoperind toate ramurile fizicii. În etapa finală au fost calificați 67 de competitori din 9 țări.


Mențiune la Olimpiada Națională de Chimie și medalie de argint

Olimpiada a fost organizată de Universitatea București în două etape: una de calificare și cea finală, care a conținut trei subiecte cu adevărat dificile din Chimie anorganică și Chimie analitică. M-am clasat pe locul IV. Evident că se putea mai bine!


Mare orator

Nu sunt timid, ci doar îmi rețin măreția ca să nu-i intimidez pe ceilalți.

Foaaarte harnic

Uneori îmi ia o zi-ntreagă să nu fac nimic. Alteori mă bucur de planurile anulate.

Rețele sociale

Nu am conturi. Prefer să-mi folosesc fața pe post de emoticoane.

Petrecăreț

Adevărul e că respectam distanțarea socială cu mult înainte să fie obligatorie.
ENCICLOP, enciclopi s.m.

Pledoarie pentru
un nou articol de dicționar

Cu ce mă ocup

Grozavele mele proiecte

Enciclopul.ro

Site-ul pe care tocmai îl vizitezi...

Locul de întâlnire al tuturor enciclopilor (vezi definiția propusă). Site-ul se îmbogățește sub ochii tăi cu noi secțiuni, cu noi materiale de studiu care, sper eu, sunt captivante și te așteaptă, bineînțeles, să colaborezi!
SubiecteMatematica.ro

Platformă pentru studiul matematicii...

O platformă cu teste și evaluări de matematică: subiectele și baremele celor mai importante competiții, teste rapide de pregătire pentru diverse examene și o provocare dură – Problema Lunii! Totul sub bagheta dlui. prof. Aurel Bârsan.

Muma Pădurii

Un frumos proiect de Limba română...

Mitologia românească – o mulțime de basme care circulă în popor. Zmei, iele, zâne, pricolici, știme, strigoi, moroi și... bine-cunoscuta Mumă a Pădurii. Un proiect cu iz de legendă, de folclor, de tradiții populare!
Cuza - studiu de caz

Celebrând simbolul Micii Uniri...

Pentru a sărbători Mica Unire cum se cuvine, am întocmit o prezentare a personalității istorice care a înfăptuit această Unire a Principatelor – Alexandru Ioan Cuza – progresist, liberal și mare reformator.
International Earth Science Olympiad

Mud Volcanos

Proiectul echipei România 1 (Teofil Voicu - Cluj-Napoca, Matei Dumitraș - Iași, Dragoș Coadă - Deva, Ștefan Dumitrescu - Brașov) în cadrul probei NTFI (National Team Field Investigation), „Mud Volcanos - The interaction between pedosphere and the chemistry of life”, a obținut bine-meritata medalie de aur.

Înscrie-te la
newsletter